Левицата коментира решението на КЗК да забрани на "Инерком" да купи ЧЕЗ

„Откакто избухна скандалът с ЧЕЗ ПГ на БСП последователно и аргументирано изразяваме съмнение, че тази сделка не отговаря на българските закони. Днес имаме първото потвърждение за това”, заяви народният представител от „БСП за България“ Крум Зарков.

Той коментира решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която забрани придобиването на контрол от страна на „Инерком“ върху ЧЕЗ.

КЗК забрани "Инерком" да купи ЧЕЗ

От БСП поздравиха КЗК за решението, което те определят като навременно.

„То доказа, че много от аргументите ни, по които спорихме, са били верни. То показва, че противопоставянето на подобен род сделки има смисъл и води до резултатите“, смята Зарков.

Енергийният министър: КЗК е взела мотивирано решение (ВИДЕО)

Той призова и другите органи, които са сезирани заради сделката, да извършат проверки и да излязат със съответните решения. От опозицията настояват още правителството да заяви позиция дали държавата ни има интерес от участие в този ключов за страната ни сектор.

Крум Зарков обърна внимание и на отказа на енергийния министър Теменужка Петкова и председателя на ресорната парламентарна комисия Делян Добрев да коментират темата с аргумента, че КЗК е независим орган.

Иван Иванов: Не коментираме решенията на КЗК за ЧЕЗ (ВИДЕО)

„Те имат своето основание. Решенията на регулаторите и в още по голяма степен на съда се изпълняват. От ГЕРБ биха могли да признаят, че съмнения, които бяха очевидни за много хора и които бяха изказвани от нас, се потвърждават“, допълни депутатът.

Решението на КЗК не е окончателно и може да бъде обжалвано в съда.

ВСИЧКО ЗА КАЗУСА "ЧЕЗ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.