Абсурдното съоръжение се намира в столичния квартал "Дървеница"

Трудноподвижни хора и майки с колички са принудени ежедневно да преминават по много натоварен столичен булевард в квартал „Дървеница”. Причината - изключително тесен тротоар.

В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ: Недоволството на хората с увреждания

Преди два дни видях как една майка беше принудена да мине по  пътя, където колите се движат с висока скорост. След това подадох сигнал към Нова телевизия, защото исках този случай да не остане неизвестен. Нека повече хора да разберат за този участък, защото той е изключително опасен и тесен за хора със затруднена подвижност и майки с колички”, сподели в ефира на "Здравей, България" Адриян Митев, жител на квартала.

ЕКШЪН В НС: ГЕРБ и БСП в сблъсък заради децата с увреждания (ВИДЕО)

Причините за това недоразумение са две. Едната е, че мостът е стар и е строен преди много години. Втората причина е че при неговата последна реконструкция е установено, че от двете страни на тротоара има частни имоти. По тази причина при изграждането му не е имало възможност за тротоарна конзола, която да е с неоходимите параметри”, обясни Даниел Евлогиев, представител на Столичната община, дирекция "Транспортна инфраструктура".

Подлезите в София – недостъпни за хора с увреждания и майки с колички

Той допълни, че предстои реконструиране на моста след отчуждаване на частните имоти за държавни нужди.

Не мога да се ангажирам с определен срок, защото има обжалване от страна на собствениците на частната собственост, която е неприкосновена. Не може да извършваме ремонтни дейности без позволение. Надяваме се да намерим решение в максимално кратки срокове”, каза още Евлогиев.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.