И прокуратурата започва да разследва трагичния инцидент

Етичната комисия на Българския лекарски съюз се самосезира по случая с починалата родилка в сливенската болница. В понеделник и прокуратурата започва да разследва трагичния инцидент. Близките на жената обвиниха лекарите, че са използвали варварски методи по време на раждането, като натискане с лакти и удари. С увреждания е и бебето.

ИНЦИДЕНТ ПРИ РАЖДАНЕ: Жена почина в болницата, близките искат разследване

Момиченцето Мария все още е в неонатология. За щастие няма опасност за живота й. В резултат на естественото раждане детето е с пареза на едната ръчичка и с оттоци и синини по главата.

Лекарите все още не могат да кажат дали ръката ще успее да се раздвижи, или ще остане така. Днес от болницата отказаха да коментират защо и как се е стигнало до трагедията с майката.

Подобрява се състоянието на бебето на починалата родилка в Плевен

Ренета е приета в болницата в Сливен на 15 август през нощта. Бременността й протичала нормално, твърди семейството й. Раждането обаче е тежко - продължава повече от шест часа. В петък родилката е преместена в реанимация, а малко по-късно съобщават на близките й, че е починала.

Съпругът на починалата родилка: Ако бебето ми се събуди, ще бъде увредено

Ренета споделя с приятелка, че лекарите са обсъждали вариант за секцио, но не са го направили.

Близките ще поискат аутопсията на дъщеря им да бъде извършена от съдебен лекар извън Сливен, тъй като се опасяват, че случаят ще бъде потулен. Семейството ще съди и медицинския екип, приел раждането.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.