Регистрираните потребители ще могат лесно да намерят своите кандидати в радиус от 100 км

Facebook стартира тестване на приложение, което улеснява виртуалната комуникация между потребителите, включително с цел за по-нататъшни срещи. Това съобщи интернет порталът Вердж, цитиран от БГНЕС.

"Търсенето на нови запознанства е нещо, което потребителите на Facebook правят от дълго време", каза сътрудникът на социалната мрежа Нейтън Шарп, отговарящ за проекта. Затова компанията иска да го направи лесно и удобно.

ЕС към Facebook: Търпението ни се изчерпва

Услугата се тества в Колумбия и засега е интегрирана само за мобилно приложение, като още не е достъпна за компютри. Използването й е разрешено за лица на възраст над 18 години. В момента приложението е напълно безплатно, няма реклами в него и допълнителни услуги за плащане също не са предоставени.

Етичен хакер: Facebook узаконява продажбата на лични данни

Тези, които искат да се регистрират в услугата, трябва накратко да се опишат, да отговорят на редица въпроси и да обяснят какви са техните цели. Те ще трябва също да изяснят местонахождението си, което ще бъде проверено с помощта на глобалната навигационна система за GPS. Така ще могат да намират кандидати за запознанство в радиус от 100 километра. Собствениците на мобилни устройства, работещи с операционни системи iOS могат да качват до девет свои снимки, а потребителите на Android - 12 снимки. Те могат да бъдат взети от профили във Фейсбук или Инстаграм, както и от фото галерията на смартфона.

Facebook добавя и функция за запознанства (ВИДЕО)

Системата ще запознава кандидатите с профила, даден от потребителите на данни, техните интереси, наличието на общи приятели. Списъкът с предложените лица няма да включва тези, които вече се намират в "списъка с приятели" в мрежата. Потребителите ще могат да изпращат заявки за начало на диалог до общо не повече от 100 души, които са предизвикали интереса им.

Facebook е основана на 4 февруари 2004 г. от Марк Зукърбърг и трима негови съученици по време на обучението им в Харвардския университет. Социалната мрежа е една от водещите в света. Общата й месечна аудитория надхвърля 2 милиарда потребители.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си