Това се случи часове преди заседанието на Националния съвет

Листовки с призиви за оставка на Корнелия Нинова се появиха около централата на БСП. Това се случи часове преди партията да се събере на заседание на Националния съвет. На него обсъждат визията на България за БСП, както и актуалната политическа обстановка заедно с насрочването на конгрес през месец декември.

Борисов за призива на Радев: Този, който иска да омете ГЕРБ, говори за единение (ВИДЕО)

Централата на "Позитано" 20 осъмна с бележки, разлепени по дърветата около сградата на БСП, с надпис "Оставка Нинова". Инициаторът не е ясен.

Забелязва се обаче опозиционно настроение от хората, които успяхме да заснемем преди началото на заседанието. То е породено от решението на парламентарната група на левицата, а именно в зала да остават само около 20-25 депутати с цел да затруднят управляващата партия ГЕРБ.  

"Ние сме в пленарна зала. Около 20-25 човека винаги седят в пленарна зала. Нашата цел е тези 25 човека да противодействат на ГЕРБ и управляващото мнозинство", обясни Филип Попов.

На въпрос дали БСП е достойна опозиция в момента, Атанас Мерджанов отговори: "Това най-добре го решават гражданите, но истината е, че всички ние се нуждаем от далеч по-убедителни действия за разколебаването на доверието към ГЕРБ и, разбира се, предизвикването на пердсрочни парламентарни избори."

Листовките Костадин Паскалев коментира с думите, че и това е хубаво, защото по принцип смята, че трябва да има всякакви мнения, включително и такива.

“Една от най-важните точки е анализ на политическата обстановка. От вчера тя е различна. Животът на парламента вече явно зависи от ДПС“, коментира Крум Зарков от БСП.

Заради липса на кворум: Заседанието на НС се провали (ВИДЕО)

Борисов: Не ми е цел да се снимам с Тръмп (ВИДЕО)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.