Според Ани Владимирова родителите трябва да осигуряват на децата си алтернативни начини за набавяне на адреналин

Проучване на индийски учени установило, че за последните шест години селфи манията е довела до смъртта на 259 души. Така селфитата се оказват по-смъртоносни дори от атаките на акули. Особено тревожно е, че с всяка изминала година броят на жертвите стремглаво расте. И ако през 2011 г. стремежът да си направиш оригинална снимка е отнел живота на трима души, то през 2017 г. жертвите вече са 93.

Световно по селфита с най-гледаното уеб риалити InstaQueen

Пристрастяването на децата към опасните селфита идва от усещането за значимост, за това, че можеш да се справиш. Затова родителите трябва да осигуряват алтернативни начини за набавяне на този адреналин”. Така психологът Ани Владимирова коментира селфи манията, която често застрашава живота.

Тя каза още, че в наши дни интересните снимки са нещото, с което можеш да блеснеш и да се изявиш в специфичната онлайн среда и социалните мрежи.

Младите хора не са социално обхванати. Трябва да им се намират трудови и смислени занимания. Детето трябва да има център, самочувствие от постижения и хора, с които да общува. Родителите трябва да забравят два израза: „Остави ме на мира” и „Отиди в стаята си”, каза още Владимирова.

Селфи манията взела 259 жертви за 6 години

Фотографът Красена Ангелова пък призова подрастващите да се снимат на фона на красиви природни гледки, а не „пред неща, от които зависи животът им”.

Това не е смелост, а глупост”, категорична бе Ангелова.

Целия разговор по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.