Това е трето посегателство срещу Борислав Петков

Посегателство срещу български журналист. Тази нощ неизвестни запалиха входната врата на жилището на бургаския фоторепортер  Борислав Пенков. Непосредствено пред входа му е запалена автомобилна гума. 

Автомобилната гума била запалена  пред входната  врата на фоторепортера Борислав Пенков около 3:30 тази сутрин.

„Това не е сплашване, това е опит за  убийство и не само на мен, на всички съседи”, коментира фоторепортерът Борислав Пенков.  

Пламъците бързо обхванали вратата на жилището на фотографа, гъст дим изпълнил стълбищното пространство.

„Първо чухме гърмежи, после се събудихме малко и всичко беше в пушек тук в стаите, не можехме да видим входната врата. Излязохме на терасата, обадихме се на 112.”, разказа един от съседите Калин Митев.  

Пожарът е унищожил електрическото табло на целия вход. Служители на  EVN казват, че всичко е унищожено.

Борислав припомня, че това е третия случай на посегателство срещу дома му след като заведе дело за нанесен му  побой по време на работа

Борислав Пенков казва, че не е получавал лични заплахи. Посегателствата обаче започнали след като правил снимки на едно изгоряло  заведение. „Служебно от там започнаха  всичките неща и побоища, и  трошене на стъкла. Оттогава, аз неуредени сметки нямам с  други хора. И считам, че  след като сме сключили  споразумение, значи сме оправили  нещата, но явно нещата не са оправени”, казва журналистът.

Полицията вече е задържала 37-годишен мъж, като се установява съпричастността към престъплението. Разпитани са свидетели на пожара, тази вечер служители на енергодружеството още се опитват да отстранят аварията, за да пуснат тока на живеещите в сградата. 

Репортер: Цеца Алексова 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.