Нападателят се самоуби

Продължава разследването на трагедията в колежа в Керч на Кримския полуостров. 21 души бяха убити в сряда, а нападателят се самоуби.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА АТАКАТА ВИЖТЕ ТУК

 

Ранени са повече от 50 души, 10 от тях са в тежко състояние. Установено е, че 18-годишният ученик Владислав Росляков притежавал законно оръжие, за което получил разрешително миналия месец. Властите разпространиха кадри от видеонаблюдения, на които се вижда как нападателят си купува муниции.

ТЕРОР В КРИМ: Бомба и стрелба в колеж, жертвите са най-малко 19 души (ВИДЕО+СНИМКИ)

При нападението той задействал самоделно взривно устройство, а след това стрелял с пушка. На този етап няма данни нападателят да е имал съучастници, но тази версия все пак се проверява. Засега не е установен мотивът на нападението.

“Най-важното е да разкрием мотивите, какво е накарало това нечовешко същество да извърши това престъпление.  Разследващият екип установява дали той е имал съучастници. На този етап смятаме, че е действал сам. Купил е сам експлозивите и мунициите“, каза назначеният от Русия за управител на Крим  Сергей Аксьонов.

Родителите на убиеца ще бъдат глобени 500 рубли за неизпълнение на родителските си задължения, съобщи анонимен източник от разследването. Бащата призна, че общувал често със сина си, защото не живеели заедно, но смята, че синът му е бил възпитан и неагресивен.

В Крим обявиха тридневен траур след масовото убийство. В памет на жертвите беше отслужена литургия.

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.