Това беше 12-а победа от 12 мача за българския боксьор на професионалния ринг

Тервел Пулев донесе страхотен успех за българския бокс. За по малко от 4 минути спечели европейската титла в полутежка категория, след като изпрати в нокаут Леонардо Бруцезе. Битката е част от галавечерта в "Арена Армеец", гвоздеят в чиято програма е битката на Кубрат Пулев с Хюи Фюри. 

Снимки от срещата може да разгледате ТУК

В 21.35 ч. Тервел Пулев се качи на ринга, за да се изправи срещу италианеца. По-малкият брат Пулев излезе под звуците на AC/DC, а в негова чест зазвуча и химнът на България, изправил на крака хилядите в "Арена Армеец". 

Още в първия рунд италианецът на два пъти се озова на пода, като вторият му нокдаун беше много тежък и само финалният гонг го спаси от нокаут още в първата част. Но той не се задържа още дълго в мача. 

Тервел отказа съперника си от схватката още в началото на втория рунд. Българинът взе инициативата и се нахвърли  върху съперника си от самото начало, затова битката не продължи дълго. Бруцезе вече беше на пода, след което не успя да се изправи и Тервел вдигна победоносно ръце, съвсем заслужено. 

Това беше 12-а победа от 12 мача за българския боксьор на професионалния ринг. Показателно е, че това беше 11-ият му успех с нокаут, което е доказателство, че му предстои страхотно бъдеще в професионалния бокс. 

Цялата галавечер можете да гледате по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA като прякото предаване започна в 19.30 ч., а сайтът Nova.bg  отразява най-важните моменти в двубоите на българските боксьори.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.