През август "Аеросмит" отправиха подобно искане с писмо до Белия дом

Музикантът Фарел Уилямс забрани на президента на САЩ Доналд Тръмп да използва песента му "Happy" на агитационни мероприятия, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС. Писмо с въпросната забрана е изпратено до американския президент от адвокат на музиканта, пише в. "Ю Ес Ей тудей".

Възмущението на Уилямс предизвикало възпроизвеждането на хита му по време на митинг на 27 октомври, в Индиана, само няколко часа след убийството на богомолци в синагогата в Питсбърг.

"В деня на масовото убийство на 11 души от невменяем "националист" Вие включвате песента "Happy" на политическо мероприятие. Трагедията, връхлетяла страната ни в събота, не бе "щастие" и Вие не трябваше да разрешите използването на песента за дадените цели",  се казва в писмото на адвоката Хауърд Кинг.

През август вокалистът на рок групата "Аеросмит" Стивън Тайлър поиска от президента на САЩ да прекрати използването на техни песни на митинги. Адвокати на певеца изпратиха до Белия дом писмо със съответното искане, след като на 27 август песента "Livin' on the Edge" прозвуча на митинг в Чарлстън, Западна Вирджиния.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.