Социалистите събрали данните, след като получили писмени отговори от отделните ведомства

118 милиона лева в бонуси си е раздала държавната администрация за тази година. Това сочи справка на БСП. Социалистите събрали данните, след като получили писмени отговори от отделните ведомства.

Най-голяма е сумата при Министерството на финансите и службите му - там са раздадени над 43 милиона лева. За NOVA от министерството отговориха, че парите се разпределят на тримесечие между  общо над  12 хиляди служители. Бонусите в социалното министерство са 13 милиона за 8000 души, а в МВР - 10 милиона лева.

Бонусите за 600 000 лв., раздадени в Агенцията по вписванията, са законни

Изплащането на бонуси е разрешено със закон, отговарят от администрацията, а от ГЕРБ заявиха, че има разминавания между представеното от БСП и данните на министерствата.

С писмо до медиите от БДЖ отговориха на твърденията на народния представител Драгомир Стойнев, според когото дружеството не е предоставило информация за допълнителни трудови възнаграждения, изплатени на служителите си. 

"Изявлението на народния представител от БСП категорично не отговаря на истината. Информация по темата е предоставена в Народното събрание в отговор на въпрос от депутата Георги Свиленски в рамките на парламентарен контрол. В „Холдинг БДЖ“ ЕАД допълнително материално стимулиране на служителите и на лицата наети по договор за управление и контрол не е начислявано и изплащано през 2018 г.", обясняват от дружеството. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.