Нападението е заснето от камерите в магазина

Български търговец е бил бит от двама души в Шотландия. Случката се разиграва преди няколко месеца, но за нея става ясно чак сега, когато нападателите получават леки присъди. Именно заради това 39-годишният българин решава да разпространи кадри от камерите в магазина си. От записите се чува как нападателите му казват, че това е тяхната държава, а малко след това го нападат.

СЛЕД ПОБОЯ ВЪВ ВОЙВОДИНОВО: Започват проверки в ромската махала

Заедно със съпругата си Илхам Ахмедов живее в Шотландия от  две години. Прехраната си изкарват с малък магазин. На 10 август миналата година  в него влизат двама  младежи в нетрезво състояние. След като Илхан им отказва да им продаде алкохол, те стават агресивни. След секунди вече са извън магазина. Кадрите, които ни предостави Илхан показват как тримата – и клиентите, и продавача, падат на земята. След това 39-годишният българин е удрян и ритан в лицето, докато се опитва да се върне в магазина.

Във Франция арестуван бивш профи боксьор за побой на полицай

Няколко месеца след това нападателите са осъдени. Единият на 18 месеца затвор, а другият е получил 2 години условна присъда и трябва да плати 2000 паунда обезщетение на Илхан. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.