Борисов се срещна с Българската петролна и газова асоциация

Законът за горивата, който доведе до скандали в бранша, може да бъде отложен и с по-малко от 6 месеца. Но ако всички страни се разберат. Това стана ясно след среща в Министерския съвет между премиера, икономическия министър и Петролната асоциация.

Голяма част от забележките на големите фирми по текстовете вече са изчистени, затова те продължават да настояват законът да влезе в сила веднага. Повече отлагане обаче поискаха малките, с които икономическият министър Емил Караниколов също ще се срещне. От Националното сдружение на търговците обаче изпратиха декларация, че до момента никой не ги е поканил за разговор, а големите играчи на пазара били дали невярна информация на премиера.

Малките търговци са подготвили предложения как законът да бъде променен. И плашат с нови протести на „жълтите жилетки”, ако промените не бъдат отложени.

„Всички правят компромиси, 100% никой няма да е доволен. Няма какво да отстъпим, ние търсим баланс”, заяви Караниколов.

„Смятаме, че отлагането на закона не носи нищо добро на никой. Открити конфликтни спорни точки не виждам, ако са необходими редакции, имаме ангажимента, че ще се отстранят до седмици - иначе отиваме в безкрайността”, каза Радко Стаменов, Българска петролна и газова асоциация.

Парламентът отложи за 1 юли промените в Закона за горивата

Петролната асоциация напуска КРИБ

Търговци на горива обявиха готовност за протестни действия

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.