Преговаряме за размера на финансовата част, уточни спортният министър

Преговаряме изключително интензивно за домакинството на олимпийската квалификация по волейбол, заяви министърът на спорта Красен Кралев във Варна ,съобщава Gong.bg .

Министърът уточни, че Бразилия се е отказала от домакинството. "Може би имат самочувствието, че победят навсякъде", добави Кралев и посочи, че, ако се подходи правилно, с едно домакинство можем да имаме шансове да обърнем Бразилия и да се класираме още в първата квалификация. "Нямаме проблем да получим квалификацията, преговаряме за размера на финансовата част", каза още Кралев.

Той обясни, че за олимпийски квалификации кандидатстваме приоритетно за спортовете от първа група. "Засега имаме потвърждение, че сме спечелили последната световна квалификация в борбата", посочи той.

Спортният министър участва в конференцията “Развий потенциала си в България”, която се провежда във Варна. Той сподели, че е доволен от въведената практика в училищата в общината - професионален треньор да води занятията в третия час по физическо възпитание. 

По думите му 12 училища провеждат третия час по физическо възпитание с треньори от 11 вида спорт плюс модерен балет. Според него примерът от Варна трябва да бъде популяризиран и в другите градове, за да може повече директори на училища да разберат, че физическото възпитание е част от образованието на българските младежи. 

В дискусията се включиха евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и Андрей Новаков, зам.-министърът на вътрешните работи Георг Георгиев и кметът на Варна Иван Портних. Андрей Новаков благодари на министър Кралев, че се е обърнал към младежите в залата на изключително разбираем език. Новаков заяви, че самият той се е припознал в много от думите на министъра на младежта и спорта.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.
 
Редактор: