Двамата българи пътуват винаги на автостоп

Двама българи напуснаха работа, за да пътешестват по света на автостоп. За някои те са щури туристи, за други - хипита, а за трети – просто двама луди. Маргарита Ценова и Цветин Шущарков са пътешественици, влюбени в живота. История за инатливата любов към пътешествията, която преобръща живота на две души. Пътуват само с карта, компас, без телефон и лаптоп, спят в палатка.

„Нито един хотел не може да ти предложи такива гледки. Прекарвали сме нощта в джунглата, до река, до вулкан, в пустинята, в градски парк, на сметище в национален парк с тигри. Най-ужасяващото място, на което спахме е тоалетна в Япония”, разказа Маги.

Оцеляват с дневни от 5 лв. в джоба. Тя е биолог-зоолог с диплома от Канарските острови. Той е инженер-икономист. Двамата се срещат преди 12 години.

На почивка с деца - мисията възможна

„Имаше снежна буря, следващият път, когато се срещнахме имаше морска буря с тайфун на Камен бряг”, разказа Цветин.

Още от деца си мечтаят да покорят Азия. 3 години живеят в Китай, изучават калиграфия и бойното изкуство Богомолка. Дори и Китай им се струва тесен. И пак тръгват. 

При последното си приключение номадите от Вълшебния керван тръгват на път с отворен край. Пътуват на автостоп от България чак до остров Фиджи в средата на Тихия океан.

Пътешественикът, сблъскал се с крокодили и ягуари

„Качвали са ни както милионери, така и съвсем бедни. Пътували сме с разни криминални типове, монаси, свещеници. Ние заради това пътуваме да откриваме себе чрез другите, чрез света”, каза още Маги.

Така двамата влюбени пътешестват близо 12 години и не мислят да спират. Скоро керванът им потегля към нови приключения в Африка.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.