Смоукпърп е от новото поколение лоши момчета на световната рап сцена

Той е от новото поколение лоши момчета на световната рап сцена. Смоукпърп е американски рапър, който има платинени песни и милиони последователи от цял свят.

Тръгва от гетото на Чикаго като Омар Джефри Пинейро, продължава пътя си към лазурния бряг на Маями бийч, а днес вече е в слушалките на милионите си фенове, които танцуват и рапират на бийтовете му. Написал е първата си песен на 17 години.

20 000 долара бакшиш в заведение за бързо хранене остави рап звездата Дрейк

„Винаги съм бил Смоукпърп. Мисля, че по радиото звучи по-приятелски, ако просто ме наричат Пърп. Без Смоук”, споделя рапарът.

На жаргон Пърп е много скъпа марихуана. Буквално музикалният му псевдоним досега е бил “пуша трева”.

Kъдето и да рапира по света, всички погледи са насочени към него. Но преди момчето от гетото да заблести на световната музикална сцена, той е нормално дете на американското общество. Когато бил малък, семейството му се премества от Чикаго в Маями. По-късно попада във водовъртежа на наркотици, банди, оръжия. Бил е от светлата и тъмната страна на закона. Америка го създава такъв и сега той пее за това, което мисли.

ЖИВОТ В РИМИ: Какви са посланията на един 14-годишен рапър?

„От бедно семейство съм. Израснах в тази среда. Аз съм дете на гетото. Израснах в Южна Флорида. С това шега не бива. Разхождаш се с оръжие в ръка. “Слънчевият щат” никак не е слънчев. Всеки ден умират хора на улицата. Навсякъде по света има деца, които растат без пари, в гето, продават наркотици, после стават дилъри. Мисля, че музиката ми е бягство за всички нас”, споделя той.

Рапарът каза още, че славата тотално го е променила.

Пример съм за това, че човекът, който продаваше наркотици, успя. Дилърът успя. Чрез музиката”, споделя Пърп.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.