Сцената за най-голямата нощ на Холивуд е вече готова

Сцената за най-голямата нощ на Холивуд е вече готова.

„Това шоу ще е много динамично. Това е една вълнообразна скулптура, която лети, върти се, движи се напред-назад нон стоп”, обясни дизайнерът Дейвид Коринс, който е приготвил арт-инсталация от 116 стиропорни панела, които оформят мизансцена. Към тях добавете 26 хиляди кристала Сваровски и 40 хиляди рози.

„Поставихме толкова много рози на сцената – в дълги панделки и като дървета от рози във формата на Оскар. Ще изглежда наистина уютно”, казва той.

Още една причина да не изпускате церемонията по KINO NOVA в неделя. А на червения килим продължава трескавата подготовка за голямата нощ. Но по-важните неща за ушиване са отдавна готови – тоалетите на звездите. Това е все пак най-голямото модно шоу на планетата и то може да донесе милиони долари на избраните от звездите дизайнери.

Стилистите работят от месеци върху тоалетите за голямата нощ. Топ дизайнерите на планетата са готови да дадат тайни скици и невиждани рокли за звездите. И това е огромен бизнес.

Дженифър Лорънс обикновено е в "Диор”, защото дизайнерът й плаща между 15 и 20 милиона долара да носи негови дрехи на червения килим.  Номинираната Ема Стоун вероятно ще се появи в „Луис Витон” – нейният договор с бранда й носи 10 милиона долара. И не са само роклите...обувки, бижута, аксесоари. Ето защо диамантени обеци, огърлици и други бижута прелитат океани и от частните сейфове на големите дизайнери се озовават върху най-големите звезди, но само за една нощ. Повечето ги връщат след това.

Гледайте церемонията в изцяло обновено студио на NOVA. Заедно с Ива Софиянска-Божкова и Мон Дьо наградите, филмите и тоалетите ще коментират много актьори и режисьори. Интервюта ще видите с Асен Блатечки, Теодора Духовникова, Силвия Лулчева, Васил Бинев, Велислав Павлов и Ирмена Чичикова и още много други. В студиото ще са и режисьорът на българското предложение за "Оскар" - "Вездесъщият" - Илиян Джевелеков, както и режисьорът на "Възвишение" Виктор Божинов, а шеф Виктор Ангелов ще представи специално холивудко меню.

Най-дългоочакваното и бляскаво събитие във филмовите среди – връчването на наградите "Оскар" за 2019 г., ще бъде предавано директно в ефира на KINO NOVA на 24 февруари 2019 г. след полунощ. Филмовият канал ще излъчва церемонията ексклузивно за България през следващите 3 години. Кои ще са отличените от Американската академия за киноизкуство този път – предстои да разберем съвсем скоро. Освен да станат свидетели на церемонията по KINO NOVA, зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката с ексклузивни интервюта и репортажи по NOVA. Специалното студио започва в 22.45 ч. по NOVA и продължава от 23.30 ч. по KINO NOVA.

Деветото издание на "Треска за Оскари", превърнала се в емблема на KINO NOVA, ще допълни звездната кино мания. Повече филмови изненади от всякога очакват най-запалените фенове в праймтайма на филмовия канал. От 28 януари кампанията поднася подбрана селекция от премиерни заглавия и абсолютни хитове. 28 вечери с 2 Oскарови филма. И един грандиозен финал на живо. Най-престижната церемония – Наградите "Оскар". Избери "Треска за Оскари“ по KINO NOVA.

Репортер: Ясен Дараков

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.