Обратното броене до голямата нощ започна

До церемонията по раздаването на престижните награди "Оскар" остават часове. Всичко за най-дългоочакваното и бляскаво събитие във филмовите среди тази вечер в специалното ни студио "Треска за Оскари: голямата нощ" с Ива Софиянска Божкова и Мариян Станков - Мон Дьо. Очакват ни ексклузивни интервюта от червения килим, успелите българи в Холивуд и звездите на родното ни кино. 

Девет десетилетия блясък и скандали, и над 3 000 носители на статуетки. Раздаването на "Светия Граал" на Холивуд е всичко друго, но не и поредната скучна церемония.

"Оскар"-ите винаги са били най-големите награди", заяви аниматорът Тео Ушев.

"Градът се затваря изцяло, блокира се всичко", каза аниматорът Владимир Тодоров.

Тази вечер актьорът Димитър Маринов отива на червения килим след участието си в "Зелената книга".

КОЙ ФИЛМ, СПОРЕД ВАС, ЩЕ ГРАБНЕ "ОСКАР"? ГЛАСУВАЙТЕ В АНКЕТАТА НИ ТУК

Филмът е с цели 5 номинации за "Оскар", включително за най-добра лента. 

"Горд съм най-вече, че съм българин, който успя да влезе в тази група, да докажа, че и ние имаме място", заяви Маринов.

А друг българин видя Академията отвътре. След номинацията на "Сляпата Вайша" през 2017-та, аниматорът Тео Ушев получи правото да гласува и избира победителите.

Лейди Гага ще вземе за придружител на "Оскар"-ите мениджъра си

Актьорът Димитър Маринов: България ще стъпи на Червения килим на "Оскар"-ите

"Аз мисля, че сред филмите, които са номинирани тази година, има поне 3-4 достойни филма, които да останат в историята на киното", каза Ушев.

А как се работи с носители на "Оскар" като Том Ханкс и Анджелина Джоли  -  издава един от най-успелите българи в Холивуд.

"Никакви такива звездомански неща, които може би хората си представят, например: „Тези звезди, те са с едни огромни претенции, движат се с охрана“. Нищо подобно. Хората сами си шофират колите", заяви Тодоров. 

За 91 години церемонията помни рекорди.

Търсачката Bing прогнозира: "Рома" ще спечели "Оскар" за най-добър филм

Следват секс скандали, расистки и хомофобски изказвания, филми, на косъм от отпадане от надпреварата и една церемония без водещ. 

Светът вече е вперил поглед в Лос Анджелис, а обратното броене до голямата нощ започна. 

Най-дългоочакваното и бляскаво събитие във филмовите среди – връчването на наградите "Оскар" за 2019, ще бъде предавано директно в ефира на KINO NOVA на 24 февруари 2019 година след полунощ. Филмовият канал ще излъчва церемонията ексклузивно за България през следващите 3 години. Кои ще са отличените от Американската академия за киноизкуство този път – предстои да разберем съвсем скоро. Освен да станат свидетели на церемонията по KINO NOVA, зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката с ексклузивни интервюта и репортажи по NOVA.

Деветото издание на "Треска за Оскари", превърнала се в емблема на KINO NOVA, ще допълни звездната кино мания. Повече филмови изненади от всякога очакват най-запалените фенове в праймтайма на филмовия канал. От 28 януари кампанията ще поднесе подбрана селекция от премиерни заглавия и абсолютни хитове. 

28 вечери с 2 Oскарови филма. И един грандиозен финал на живо. Най-престижната церемония – Наградите Оскар. Избери „Треска за Оскари“ по KINO NOVA.

И още по темата:

Как Холивуд се готви за най-голямата си нощ? (ВИДЕО)

300 готвачи и 600 сервитьори за партито на "Оскар"-ите

Как ще изглежда сцената на ”Оскар”-ите?

МУЗИКАТА НА „ОСКАР”-ИТЕ: Канадец пее партиите на Фреди Меркюри в „Бохемска рапсодия”

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.