Коментират Теодора Духовникова, Асен Блатечки и Калин Врачански

Теодора Духовникова, Асен Блатечки и Калин Врачански – и тримата актьори са се снимали в холивудски продукции. Една от основните пречки пред българските актьори обаче се оказва езикът.

„Това е огромна пречка. Езикът е едно от основните изразни средства на актьора – винаги ни дават роли на имигранти. Обречени сме да играем сърби, руснаци”, коментира Духовникова.

„За мен друга пречка е разстоянието. За да играеш там, трябва да си там”, коментира Калин Врачански

Според Асен Блатечки друг проблем е, че българските артисти нямат лоби в Холивуд.

„Ние нямаме лоби, няма защо да взимат български артисти, защото не могат да изкарат пари от това”, коментира Блатечки.

Актьорите коментираха и номинациите тази вечер.

„Глен Клоуз за мен е фаворит. Винаги е била мой фаворит, цял живот. НАй-великата актриса от това поколение”, коментира Блатечки.

„Аз също мисля, че Глен Клоуз ще вземе статуетката. Шест пъти е номинирана, никога не е взимала”, коментира Духовникова. „Ще се радвам, ако наградата отиде при Оливия Колдман”

„За мен Оливия Колдман във „Фаворитката” прави нещо, което е много повече като актьорско постижение”, заяви Калин Врачански.

Български актьори за номинираните за „Оскар”

Гледайте на живо ТУК

Най-дългоочакваното и бляскаво събитие във филмовите среди – връчването на наградите "Оскар" за 2019, ще бъде предавано директно в ефира на KINO NOVA тази нощ. Филмовият канал ще излъчва церемонията ексклузивно за България през следващите 3 години. Кои ще са отличените от Американската академия за киноизкуство този път – предстои да разберем съвсем скоро. Освен да станат свидетели на церемонията по KINO NOVA, зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката с ексклузивни интервюта и репортажи по NOVA.

Деветото издание на "Треска за Оскари", превърнала се в емблема на KINO NOVA, ще допълни звездната кино мания. Повече филмови изненади от всякога очакват най-запалените фенове в праймтайма на филмовия канал. От 28 януари кампанията ще поднесе подбрана селекция от премиерни заглавия и абсолютни хитове. 

28 вечери с 2 Oскарови филма. И един грандиозен финал на живо. Най-престижната церемония – Наградите Оскар. Избери „Треска за Оскари“ по KINO NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.