Коментират създателите на „Вездесъщият”

Номинациите за чуждоезичен филм са: „Студена война” от Полша, „Рома” от Мексико, „Джебчии” от Япония, „Капернаум” от Ливан и „Никога не поглеждай встрани” от Германия.

Българският филм-претендент за номинация за „Оскар” тази година бе „Вездесъщият”. Лентата обаче не успя да се класира.

СНИМКИ ОТ ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ НА 91-ВАТА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ВРЪЧВАНЕТО НА "ОСКАРИТЕ" ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА ТУК 

„Борбата е малко неравна. Филмът ни се хареса на членовете на Академията. Но за промоцията на „Рома”, например, Нитфликс плаща над 20 милиона”, заяви режисьорът на „Въздесъщият” Илиян Джевелеков. „В най-известните им телевизионни канали са си платили са си платили 2-минутен трейлър, който струва около 200 000 долара на излъчване”, коментира още Джевелеков.

„Важното е да продължаваме да правим такива филми. „Оскарите” не са всичко. Въпросът е да се правят филми, които да се харесват и да имат публика”, заяви актьорът Велислав Павлов.

За номинираните пък актрисата Ирмена Чичикова коментира, че все пак иска „Оскар”  да спечели „Рома”.

Още гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА "ОСКАРИТЕ" ЧЕТЕТЕ ТУК

КОЙ ФИЛМ, СПОРЕД ВАС, ЩЕ ГРАБНЕ "ОСКАР"? ГЛАСУВАЙТЕ В АНКЕТАТА НИ ТУК

Най-дългоочакваното и бляскаво събитие във филмовите среди – връчването на наградите "Оскар" за 2019, ще бъде предавано директно в ефира на KINO NOVA тази нощ. Филмовият канал ще излъчва церемонията ексклузивно за България през следващите 3 години. Кои ще са отличените от Американската академия за киноизкуство този път – предстои да разберем съвсем скоро. Освен да станат свидетели на церемонията по KINO NOVA, зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката с ексклузивни интервюта и репортажи по NOVA.

Деветото издание на "Треска за Оскари", превърнала се в емблема на KINO NOVA, ще допълни звездната кино мания. Повече филмови изненади от всякога очакват най-запалените фенове в праймтайма на филмовия канал. От 28 януари кампанията ще поднесе подбрана селекция от премиерни заглавия и абсолютни хитове. 

28 вечери с 2 Oскарови филма. И един грандиозен финал на живо. Най-престижната церемония – Наградите Оскар. Избери „Треска за Оскари“ по KINO NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.