Лидерът на НФСБ коментира решението на депутатите от ВОЛЯ да напуснат парламента

За кворума не съм особено притеснен, заяви депутатът от „Обединени патриоти“ и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Симеонов коментира решението на депутатите от ВОЛЯ да напуснат парламента и да не участват в пленарните заседания, мотивите за което все още са неясни. Партията на Марешки става втората политически сила, след БСП, която няма да влиза в пленарна зала.

ВОЛЯ напуска парламента

„Дълг на всеки народен представител е да ходи на работа“, категоричен е Валери Симеонов.

Според него страната ни не е изправена пред опасността от парламентарна криза. „На мен ми е много комфортно сега, когато ги няма БСП. Приемат се законите с добро темпо. Парламентът работи“, смята лидерът на НФСБ.

Той припомни, че Патриотите вече внесоха предложение за по-строги финансови санкции за онези народни представители, които отсъстват от работа. Според сега действащия правилник, дори и депутат да не дойде в парламента цял месец, получава една трета от трудовото си възнаграждение, както и част от парите си за представителни разходи. „Ще настояваме да се разгледа, защото хората очакват да видят справедливост“, допълни още Симеонов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.