Станишев събра недоволство заради натрупани грешки, смята депутатът от БСП

"Бях готова да се закълна далеч преди кампанията, че Сергей Станишев сам ще се откаже от номинацията за листата". Това каза заместник-председателят на ПГ на БСП Весела Лечева в ефира на „Здравей, България”.

"Той може да бъде полезен и встрани от листата, само като президент на ПЕС и щеше да се издигне в очите на всички", коментира тя. И допълни: "Струва ми се странно, когато искаш да спечелиш, да убедиш българските граждани, да спечелиш тяхното доверие, да залагаш начело на листата човек, който е обременен от миналото с наслагвани недоволство и недоверие. В крайна сметка дългото лидерство в партията и управлението на страната събра недоволството заради натрупани грешки поради други причини. Няма начин да не се изхабиш".

Ще изпадне ли Станишев от листата на БСП след загубата от Йончева

Лечева уточни, че според част от депутатите от партията не може Станишев и Елена Йончева да бъдат заедно в листата за евроизборите. „Може би някои се опитват да внушат, че ние ще предложим на българската общественост някакъв латино сериал, но може би и това даде повод на много от делегатите от конференцията да кажат своето твърдо убеждение дали Сергей или Елена да бъдат в листите. Те казаха, че няма как и двамата да останат в една листа”, обясни каза заместник-председателят на ПГ на БСП. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си