За случая разказва Румен Бахов

Инспектори отнесоха изкуствената трева на семейство от Негован, защото я объркаха с боклук. Теодора Кръстанова имала желание да застели двора си с нов „зелен килим”, но не успяла, тъй като от Столичния инспекторат решили, че е отпадък. Плановете й не се осъществяват заради извозването на едрогабаритни отпадъци, което се извършва по график. Теодора тогава не знае, че за това е съставен и протокол, според който двете рула на изкуствената растителност създават риск от пътнотранспортно произшествие. Той е съставен от общински инспектор. Собственичката обаче твърди, че тревата изобщо не пречела на движението.

Мъж от София сам запълва дупки по улиците

Според Столичната община от тротоара, който е публична общинска собственост, са събрани и извозени едрогабаритни отпадъци. Тревата пък била на уличното платно. Теодора отишла да се жалва на селския кмет. В центъра на селото тя видяла полиция и им обяснила ситуацията. След това спрели камиона, който извозвал изкуствената настилка.

„Пълен абсурд”: Шофьори чупят бариерите на жп прелез (ВИДЕО)

„За мен случая е едно недоразумение между фирмата и собственика, което оставя горчив вкус в самите собственици. От цялата ситуация накрая собственикът е ощетен”, обясни Валентин Павлов, кмет на Негован.

От сметоподдържащата фирма оказали пълно съдействие и помогнали на Теодора, като я съпроводили до депото във „Враждебна”. Там обаче не открили тревата.

„Пълен абсурд”: Как апартамент се превърна в музей на спортни вестници?

От Столичната община обясняват, че по смисъла на Закона за управление на отпадъците, изоставените рула изкуствена трева представляват отпадък и гражданите са длъжни да се съобразяват с наредбите за опазване на чистотата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.