При мелето били изпочупени стъклата на две къщи и постройки в района на ромската махала

Петима са задържани, а един мъж е ранен след масов бой и вандалски прояви в ромския квартал на Пещера "Луковица", съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов, цитиран от "24 часа".

Сигнал за сбиването е бил подаден в следобедните часове в четвъртък. Разпрата се разразила между група мъже от две отдавна враждуващи фамилии. Напрежението бързо ескалирало, при което с дървени колове бил пребит 51-годишния Ангел В. Мъжът е транспортиран в областната болница в Пазарджик със счупен крак и множество травми по главата. Няма опасност за живота му, съобщиха от здравното заведение.

Масов бой между роми в "Столипиново"

При мелето били изпочупени стъклата на две къщи в махалата и постройки в района. За потушаване на ескалиралото напрежение в Пещера са били изпратени служители на местната полиция, автопатрули от полицейските управления в Пазарджик и Пещера.

След спирането на безредиците полицията е задържала петима от участниците в боя - мъже на възраст от 19 до 49 години. Полицейски автопатрул продължава да следи за спазване на обществения ред. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.