Нашият стремеж е да купим най-добрият самолет, коментира военният министър

„До 1 седмица ще пристигне официалното предложение за F-16, което официално ще коментираме с тях”. Това обяви в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините” военният министър Красимир Каракачанов.

„Нашият стремеж е ясен – да купим най-добрия самолет за нашата изтребителна авиация”, каза още Каракачанов. „Не купуваме самолети само за да имаме самолети, не ги купуваме само за охрана на въздушното пространство, не ги купуваме само, за да правим авиошоу, купуваме авиация, която, не дай си Боже, може да се наложи да участва в бойни действия”, заяви Каракачанов.

Горанов: Можем да си позволим да платим наведнъж за F-16

Вицепремиерът обясни още, че относно сделката има три големите въпроса. Първият е цената, както и оборудването и въоръжението на самолетите. А за това отговаря Министерството на отбраната. Вторият е индустриалното сътрудничество, за което отговоря Министерството на икономиката. Третият е начините и сроковете на плащане, за което разговорите води Министерството на финансите.

Посланикът на САЩ: Цената на самолетите за България ще е по-ниска от $1,6 млрд.

„Има вариант сумата да бъде депозирана на сметка, от която дори ще прибираме годишна лихва. От нея ще се тегли при всеки етап от сделката. Но това са неща, които, надявам се, колегата министър Горанов ще свърши по най-добрия начин”, коментира Каракачанов.

1 ЛЕВ ЗА ЕДИН ГЛАС: „За” и „против” предложението на правителството за партийната субсидия

Той коментира и темата с партийните субсидии.

„Субсидията отдавна трябваше да се смъкне. От ВМРО в предишното народно събрание предлагахме субсидията от 11 лева да стане 6 лева, но да има и горна граница – не повече от 5 милиона на партия”, каза Каракачанов. „Трябва да бъде намалена, би било жест към обществото, че партиите не мислят само за себе си”.

Продължават атаките в малката коалиция (ОБЗОР)

Каракачанов коментира и обвиненията от страна на Волен Сидеров, както и исканата му оставка.

„Продължаваме напред, вършим си работата. Който иска да хвърля голи обвинения, да го прави. Когато си последен в класацията, да кажеш, че другите 99% са получили повече с измама, не е сериозно. Ако бяха работили 2 години от „Атака”, може би щяха да имат по-добри резултати. На тях все някой им е виновен”, заяви Каракачанов.

„Аз съм човек, устроен широко, искам да вършим работа. Ако не им се работи, да правят каквото си искат”, каза още той.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес