Все още не е решено кои личности ще оглавят основните европейски инсистуции

Лидерите от Европейския съюз прекъснаха срещата си на върха, която започна в неделя и продължи около 20 часа. В преговорите за избор на нови ръководители на главните европейски институции не е постигнат консенсус. Търсенето му ще продължи във вторник, като заседанието тогава започва в 11 ч. българско време.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ВИЖТЕ ТУК

Кристалина Георгиева избрана за президент на Европейския съвет?

Агенция Ройтерс, позовавайки се на дипломатически източници, съобщи, че Кристалина Георгиева ще оглави Европейския съвет. Според информацията Франс Тимерманс щял да поеме руля на Еврокомисията, белгийският премиер Шарл Мишел да ръководи външната политика, а Манфред Вебер - Европейския парламент. Мария Габриел също е спрягана за външен министър на Общността.

Борисов: Кристалина Георгиева не е без работа, за да й търсим пост

След прекъсването на срещата българският премиер Бойко Борисов отказа да коментира разпространената информация. Той заяви, че окончателни решения все още не са взети. А Кристалина Георгиева си имала "прекрасна работа в Световната банка". "За нея има смисъл да бъде председател на Европейската комисия. И доста колеги повдигнаха това като тема", поясни министър-председателят. 

Какво още каза Борисов вижте във видеото.

Кореспондент: Антоанета Николова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.