Инцидентът е станал в района на детелината на Карнобат

Автобус, превозващ 31 деца и две учителки, се запали на магистрала „Тракия”, съобщават от МВР. Сигналът  за инцидента е подаден малко преди 15 часа. 

Автобусът е пътувал от Слънчев бряг за Крумовград. Децата се връщали от международен фолклорен фестивал в морския курорт. При инцидента няма пострадали. Всички пътници са изведени навреме. Те бяха  транспортирани до най-близката бензиностанция, от където друг автобус ще ги откара до Крумовград.

„Причината вероятно е техническа неизправност и високите температури в региона”, обясни Димитър Грозев от РСПБЗН Карнобат.

Шофьорът на автобуса реагира веднага и спира в аварийната лента. Оказва се, че пушекът и пламъците идват от двигателя на превозното средство. „Блокира двигателят, нищо друго”, обясни Асен Чолаков, шофьор и собственик на автобуса.

Той допълни, че превозното средство е минало технически преглед дни преди екскурзията. На място на магистралата пристигат пожарна и линейка, а децата и учителката им са извозени до близко заведение. „Децата са много добре, шофьорът реагира много бързо. Димът в началото беше малко, но ние бяхме излезли навън, когато беше повече”, разказа една от учителките, придружаващи децата.

След  като преживяването по пътя към дома завърши с щастлив край, децата и учителите им се оказаха пред  друго изпитание – чакане в юлската жега на друг автобус, който да ги прибере. Полицаи провериха документацията на автобуса. На шофьора му е взета алкохолна проба. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.