Скоро ще бъдат заменени от общежитие и подземен паркинг

София отбелязва първи уикенд без емблематичната за „Студентски град” „Манджа стрийт”. Денонощните павилиони за бързо хранене бяха затворени, а скоро ще бъдат заменени от общежитие и подземен паркинг.

„За мен всяко нещо, което не изглежда угледно и което малко или много прилича на язва, е добре да придобие друг вид. Издадено е разрешение за строеж на общежитие с подземни гаражи”, обясни Димитър Дилчев, кмет на район „Студентски”.

„Павилиони със сигурност няма да има, надявам се да има заведения за бързо хранене, но те в никакъв случай да не са във вида, в който беше така наречената „Манджа стрийт”, особено последните години. Повечето от собствениците на тези павилиони, отдавна са предполагали какво ще се случи и те са се изместили на места съвсем близо”, обясни още кметът.

„На „Манджа стрийт" съм от 2012 септември, тогава отворих павилион за палачинки. Изнесохме се тук в края на 2018 година, тъй като всеки си има клиенти, за които се е борил за тях през годините и иска да ги запази”, заяви Мирослав Луков, собственик на павилион за бързо хранене. „Като човек, който е прекарал повече от 6 години на тази "Манджа", със сигурност „Манджата" ще ни липсва на много от нас. Това е част от живота на студентите”.

Още гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.