Според Красимир Ципов НАП трябва да ограничи достъпа до сървърите си

„Това е сериозна заплаха за националната сигурност. Има заподозряно лице. Важното сега е компетентните органи да си свършат работата и да установят, че този човек има съпричастност към деянието. След случилото се НАП трябва да обръща повече внимание на това да няма нерегламентиран достъп до сървърите”. Така най-новият депутат от ГЕРБ Красимир Ципов коментира хакерската атака, при която бяха източени лични данни от системата на приходната агенция.

Вижте хакера, обвинен за атаката срещу НАП (ВИДЕО)

В ефира на "Плюс-минус. Коментарът след новините” Ципов говори и за протестите на полицаите. „Има дефицит на служители на МВР заради ниското възнаграждение, нощните смени. Служителите, които отговарят за обществения ред, трябва да се чувстват удовлетворени от работата си”, поясни депутатът от ГЕРБ.

Той положи клетва като народен представител в понеделник. Влезе в парламента на мястото на починалата след тежко боледуване Снежана Дукова.

Красимир Ципов положи клетва като депутат

„Избраха ме след много неприятен повод. Решението, което се наложи да взема, беше трудно. В последните четири години бях зам.-министър на вътрешните работи. Смятам, че ще съм полезен в Народното събрание. Отговарям за нормотворческата дейност. Почти всяка седмица присъствам на заседания на комисии на НС”, заяви Ципов.

ЦИК обяви Ципов за депутат, той не е решил дали напуска МВР

Повече по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.