Социалистическата партия отбелязва своята 128-ма годишнина със събор на Бузлуджа

Мая Манолова е най-подходящият кандидат за кмет на София. Това заяви за NOVA Кирил Добрев по време на събора на партията на Бузлуджа. Под върха социалистическата партия отбелязва своята 128-ма годишнина. Честванията са под мотото "Бузлуджа 2019 - Единни за България". По данни на БСП на събора има около 30 000 души.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Лидерът на левицата Корнелия Нинова определи като успешен резултата от европейските избори, както и това, че президентът Румен Радев е избран с номинация на партията. Според Нинова съборът е тест за единството. 

"Днес ни събират тези две думи, тези две ценности – справедливост и свобода, защото и днес мнозина не се чувстват свободни българи за мнозина няма справедливост, но за разлика от тогава, днес българи отнеха свободата на други българи и справедливостта за други българи”, каза Нинова.

"Надявам се заредени днес да тръгнем в новата си битка за местни избори", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред 40 хиляди социалисти, по данни на организаторите, на традиционния събор на левицата на Бузлуджа, съобщава БТА.

Тя отбеляза, че днес политиката не е в телевизионните студия, а се превръща във възрожденско будителство. "Нашата задача е от днес да тръгнем из страната и да будим народа", каза Нинова.

"Борисов управлява, не защото може и не защото народът го иска и го харесва, а заради страха и апатията", коментира лидерът на БСП. Днес нашият политически опонент е ГЕРБ, но нашият враг е страхът и нашата задача - да отидем до всеки беден, слаб, онеправдан и унижен, да му подадем ръка, да му дадем вяра и сили и да му кажем, че съдбата ни зависи от всеки от нас, да му кажем: "Народе, изправете се и те ще паднат", призова тя социалистите.

Нинова коментира, че ГЕРБ ден след ден се отказват от ключовите си кметове и попита риторично какво е това, освен признание за провал. По думите, й като ги сменят, моделът ще остане същият. "За разлика от тях ние държим на нашите успешни кметове и отново ще издигнем такива с по три и четири мандата, обичани и уважавани от своите съграждани, но ще имаме и много млади и нови кандидати - подкрепете ги", призова Нинова.

Тя посочи, че там, където изберат кмет социалист, ще се запази общинското здравеопазване, ще има социални домове за бедни и пенсионерски клубове.

Тя отново отбеляза, че БСП е единствената партия, побеждавала ГЕРБ на избори. "Решиха да ни унищожат финансово като ни спрат субсидията, поставиха ни пред избор да се предадем или да се продадем на олигархията", посочи тя. "Те не знаят какво е БСП - не се предаваме и не се продаваме, а продължаваме с вярата, с която сте дошли тук, заяви Нинова. Тя отбеляза, че някои от хората на събора са тръгнали в 3.00 ч. от другия край на България, не от страх, че ще си загубят службицата, а за свобода, справедливост и борба с неравенствата и бедност. "Поклон, социалисти! Истински сте, силни сте!", заяви Нинова и отбеляза, че именно това е партията, а хората скандираха "Победа".

Членове от ръководството на БСП и депутати бяха седнали сред социалистите и симпатизантите на лявата идея пред сцената. 

По думите на Кирил Добрев месните избори са голям приоритет на организацията. "На тези избори БСП ще успее да извади ново поколение политици, подготвени през последните 3 години. За оставки не мислим, защото знам, че можем да спрем феодалното управление в българските общини", каза Добрев. 

ОКОНЧАТЕЛНО: Без машини в секциите на кметския вот (ВИДЕО)

Добрев обясни, че предизвикателствата на местния вот ще бъдат много. "Ако започнем с машинния вот, тъй като на изборите те се използват, за да стане по-лесно и са изключително важни. Спирането на държавната субсидия също ще бъде на дневен ред", отбеляза той.

Според него субсидиите са на последно място. "Трябва да имаш енергия, кауза и сила, както и хора, които да застанат. Ние ще успеем и с новите условия да се справим и да спечелим изборите", каза още Кирил Добрев.

Левицата си постави като цел за предстоящия местен вот поне половината от избраните кметове да са от БСП. 

Битката за местни избори – най-оспорвана в София и Пловдив

"Не мисля, че Бузлуджа е изпитание. Оттам левицата черпи сили и енергия. Със стартирането на нашата кампания за местния вот, БСП ще има сили да победи", каза Кирил Добрев от БСП. 

Добрев коментира и актуалната тема от последните седмици за чумата в страната. "Не е нещо, което е непредизвестено. На път е да бъде ликвидиран цял сектор от българското земеделие, което се знае от година и половина. Правиха се безумни огради, станахме за смях пред цяла Европа", заяви Кирил Добрев.

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.