Случаят се разиграл в гълъбовското село Обручище

8-годишно момче е било пребито от 65-годишен бивш миньор. Случаят е отпреди няколко дни и се разиграл на детската площадка в гълъбовското село Обручище.

Детето получило наранявания и изпаднало в шок, но вече е физически стабилизирано и е при семейството си. Според бабата на пострадалото дете с него ще работи психолог. 

Арестуваха баща насилник, издал го синът му

Привечер 8-годишният Галин бил на люлката на метри от дома на баба си и дядо си, където чакал другите деца от селото, за да си играят. Тогава изневиделица на площадката дошъл съседът на семейството - 65-годишен бивш миньор.

„Идва в гръб, хвърля му очилата, чупи му телефона, хваща го и го маха от седалката, в земята го удря и започва да му нанася удари с юмруци”, разказва Димитър Желев, дядо на пострадалото дете.

Съсед спрял да го бие, а детето успяло да избяга. След това го карат в болница. То е с няколко наранявания и комоцио.

„Имаше синини, хематом установиха в Бърза помощ, но на следващия ден, като отидоха за освидетелстване, на детето му стана лошо и го приеха в Неврохирургията. Просто за този случай не споменава, не говори, изпитва някакъв страх, постоянно е до майка си”, разказва бабата Генка Сербезова.

Полицията дошла, но 65-годишният Иван се барикадирал в дома. Нужни били повече от 2 часа, за да бъде задържан.

„След задържането му е извършено претърсване в дома, където той живее. Там са намерени пушка, неустановена марка, още една пушка, както и неустановен брой боеприпаси”, обясни прокурор Тодор Асенов.

В селото са възмутени. Всички познават побойника и разказват, че винаги е агресивен и ходи с хладно оръжие.

65-годишният бивш миньор живее с брат си и вече е бил осъждан веднъж за хулиганство. За случая отказва да говори и пред разследващите.

„Възползва се от правото си да не дава обяснения, така че неговата позиция за случая ние не знаем каква е”, обясни прокурор Асенов.

Повдигнатото обвинение предвижда до 6 години затвор. Възможно е след приключване на разследването обвинението да бъде променено в по-тежко.

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.