Това реши Апелативният спецсъд

Обрат по случая с Иван Тодоров. Апелативният спецсъд прати собственика на „ТАД Груп” в ареста. Според магистратите макар да няма опасност да се укрие, той бил общественоопасен. Имал специфично знания и можел да контролира дейността на служителите си. Изтичането на данни от НАП целяло всяването на смут и страх в обществото. Решението на съда е окончателно.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Четири тома нови доказателства пратиха Иван Тодоров зад решетките.

„Съдът взе решение, че обвиняемият е общественоопасна личност и има достатъчно доказателства да се приеме, че той е извършител на престъплението, за което е обвинен”, заяви прокурор Даниела Ангелова.

Самият Иван Тодоров бе лаконичен, след като час и половина чете новите материали по делото.

„Не съм поръчвал нищо, моля ви се. Спрете вече, това е нелепо”, заяви Тодоров.

Апелативният спецсъд гледа мярката на шефа на "ТАД Груп" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Самият Кристиян Байков изненадващо се яви в Апелативния спецсъд. Но отказа да каже защо. Нито дали му е предлагано от обвиняем да стане свидетел, както намекна шефът на ГДБОП преди дни.

„Моля ви се, не му задавайте въпроси в момента, защото това не е в негов интерес. Не, не е хакер. Той е професионалист, който се занимава с информационна сигурност”, заяви Любен Казанлиев - адвокат на Кристиян Бойков.

„Прокуратурата не се страхува от истината. Не се страхува да показва фактите, обстоятелствата и доказателствата такива, каквито са и смятаме, че българското общество заслужава да знае”, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

„Продължаваме да твърдим, че доказателства за подбудителство няма. Като собственик, като управител той трябвало да вижда какво става на камерите, но нито една дума не се спомена, че той е накарал Кристиян Бойков да извърши това копиране и това разпространение”, заяви Ина Лулчева - адвокат на Иван Тодоров.

Според защитата решението на Апелативния спецсъд цели основно успокояване на общественото напрежение. И се базира на неправилно тълкуване на вече събрани доказателства.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.