Де Ниро навършва 76, а Пен - 58 години

Робърт Антъни Де Ниро празнува своя 76-ти рожден ден. Той е роден в Ню Йорк, в район наречен Hell's Kitchen („Дяволската кухня“) поради високата концентрация на организирана престъпност, известни гангстери от миналото и контрабандисти на алкохол.

Снимка: Getty

СНИМКИ НА ДВАМАТА АКТЬОРИ ВИЖТЕ ТУК

Робърт Де Ниро: Късметлия съм да имам този живот (СНИМКИ)

Баща му и майка му са художници от италиански произход. Те се разделят когато той е на 2 години. Малкият Де Ниро израства по улиците на квартала също като образите във филмите, в които той се превъплъщава. Прякорът му е „Боби Млякото“ поради бледия му цвят на кожата тогава.

ЛЕГЕНДАТА ДЕ НИРО - ГЕНИАЛНИЯТ ХУЛИГАН НА КИНОТО (СНИМКИ ПРЕДИ И СЕГА)

Де Ниро дебютира в киното през 1968 г., когато играе във филма на Брайън де Палма „Приветствия“. След това играе малки и незначителни роли в много филми, докато не идва 1973 – годината, в която печели одобрението на критиците с ролята си в „Бий бавно барабана“. Дългогодишното му сътрудничество с Мартин Скорсезе започва през същата година, когато играе във филма му „Коварни улици“ заедно с Харви Кайтел. Други филми на Скорсезе, в които той участва, са „Шофьор на такси“, „Разяреният бик“, „Кралят на комедията“, „Добри момчета“, „Нос Страх“, „Ню Йорк, Ню Йорк“ и „Казино“.

РОБЪРТ ДЕ НИРО В НЯКОЛКО КАДЪРА - СНИМКИ

Той получава Оскар за най-добър актьор за изпълнението си в „Разяреният бик“ и Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля за „Кръстникът 2“.

СЛЕД 21 ГОДИНИ БРАК: Робърт де Ниро се развежда (ГАЛЕРИЯ)

Интерес представлява фактът, че Де Ниро и Марлон Брандо са единствените актьори, получили Оскар за изпълнение на ролята на един и същ човек. Де Ниро го печели за ролята си на младия Вито Корлеоне в „Кръстникът 2“, а Брандо получава почетната статуетка (въпреки че отказва да приеме наградата) за ролята си на стария Дон Вито в „Кръстникът“.

Де Ниро е смятан за вещ наблюдател на мимики и подробности, както и за отдаден на работата си перфекционист. Носител на два "Оскар"-а, с право е смятан за един от най-великите актьори на своето време. Известен най-вече с ролите си на гангстери, мафиотски босове и конфликтни и проблемни индивиди, той често играе роли във филми на режисьора Мартин Скорсезе, а също и на Брайън Де Палма.

Де Ниро е известен със със своята отдаденост и отговорно отношение към ролите си: наддава приблизително 25 килограма и се научава да се боксира, за да изиграе ролята на Джейк Ла Мота в „Разяреният бик“; изпилва си зъбите за „Нос Страх“; научава се да свири на саксофон за филма на Скорсезе „Ню Йорк, Ню Йорк“.

На 17 август световноизвестния актьор Шон Пен също празнува своя рожден ден.  Роден е  в Санта Моника, Калифорния. Син е на режисьора Лео Пен и на актрисата Айлийн Райън (актриса). Брат му Майкъл Пен е музикант, а вторият му брат Крис умира през 2006 г.

Снимка: Getty

Пен е участвал в над 40 филма. Най-известните му роли са в "Обратен завой", "Тънка червена линия", "Аз съм Сам", "Преводачката" и "Тайният живот на Уолтър Мити".

Шон Пен се притеснява за сигурността си заради филма за Ел Чапо

Шон Пен живее със семейството си в окръг Марин, Калифорния, на север от Сан Франциско. Бил е съпруг на Мадона.

Мадона опроверга слуховете, че Шон Пен я е бил

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.