Това обяви заместник-главният прокурор Иван Гешев

Два пистолета, с единия от които се подозира, че е извършено убийството на мъжа и жената, чиито тела бяха открити край Негован, са намерени в Техническия университет в София. Задържани са двама заподозрени за престъплението. Това заяви на извънреден брифинг в ТУ зам.-главният прокурор Иван Гешев. По думите му мотивите за убийството са користни. 

ЕКСКЛУЗИВНО: Бившият треньор по борба Йордан Атанасов е една от жертвите от Негован?

Задържаните са били на трудови договори към ТУ, работили са по поддръжката и техническото обслужване.

Гешев определи убийствата като „изключително тежки и брутални”.

„Над 11 000 сделки са прегледани за сключени договори за имоти, продадени от възрастни хора. Правихме анализи на невзетите пенсии за последните 4 месеца. Сравнявахме данните с изчезналите лица. Не попаднахме на съвпадения”, заяви главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция “Национална полиция”.

Още търсят извършителя на двойното убийство в Негован

„Първо стигнахме до евентуалните извършители и после разбрахме кои са жертвите. Потресен съм от зверството, което виждам”, обясни вътрешният министър Младен Маринов. „Оптимист съм от това, което има като събрани доказателства”, допълни Маринов.

„Пробивът по случая е започнал след постъпила първоначално оперативна информация за евентуалните извършители на това деяние. Чак на по-късен етап, в продължение на 7-8 дни, в неделя срещу понеделник бяха установени и евентуалните жертви”, каза и Гешев.

Предстои анализ на събраните доказателства.

По информация на NOVA задържаните са хванати в село Джурово, Община Правец. Те са мъже на 44 и 39 г. от София, строителни работници. Задържани са на обект по време на работа. 

Разследващите са ги следили последните 6 дни. През това време те са били спокойни и дори няколко пъти са ходили до апартамента, в който е станало убийството. Именно там са били и разчленени телата на жертвите.

По информация на NOVA жертвите са 75-годишният Йордан и 70-годишната Марияна.

За Йордан се знае, че в бивш треньор по борба, работил дълги години и в чужбина.

„Преди малко ми казаха за него, че е убит в някакъв казан ли, варел ли… Преди 3 месеца на едно погребение се видяхме последно, обаче след това не поддържам връзки”, заяви Илия Печикамъков - бивш треньор по борба.

Марияна пък е бивша учителка. Двамата имали дъщеря, която от години живее в Нигерия. Не били в много близки отношения с нея.

„Тяхната внучка последно ги е чувала на 8 юли”, обясни Нина Стефанова, близка на семейството.

След това приятели на жертвите се свързали с дъщерята им. И ѝ казали, че не успяват да открият родителите ѝ. Дъщерята пък се свързала с приятелката си Нина, която до този момент не е мислила, че познава жертвите от Негован. Не подала сигнал, но била почти сигурна чии са откритите тела. Особено след като видяла дрехите на жертвите.

„Баща й ходеше в такъв стил”, заявява Нина Стефанова.

Съседи също не звъннали на 112. Въпреки че не били виждали семейството от месеци, не предполагали, че те са жертвите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.