Българската състезателка записа две 5-и места във финалите на топка и обръч

Българската състезателка Боряна Калейн записа две 5-и места във финалите на топка и обръч от Световното първенство по художествена гимнастика в Баку, Азербайджан. Грацията ни изпълни съчетанията си чисто, много съобразително и без груби грешки. Нашето момиче игра с много настроение и желание да покаже на какво е способна, като най-младата състезателка в родния тим се бори за участие в първия си многобой на Световно първенство, съобщава Gong.bg.

Българският щаб подаде контестация за изпълнението на грацията на обръч, която обаче не беше удовлетворена и оценката ѝ остана 22.400 точки. Златото на този уред е за Екатерина Селезньова от Русия, която въпреки че е на 24 години, е дебютант на шампионат на планетата. Състезателката спечели отличието с оценка от 23.500 точки.

Среброто е за Линой Ашрам от Израел с 23.400 точки, а бронзът е за миналогодишната победителка на този уред от първенството в София – Дина Аверна, която получи 33.350 точки.

Преди Боряна Калейн завърши още Никол Зеликман от Израел с 21.450 точки.

В другия финал (на топка) от втория състезателен ден българката завърши също на 5-о място, с 22.100 точки. Призовата тройка е Дина Аверина (23.500), Арина Аверина (23.050) и Линой Ашрам (22.400).

Катрин Тасева не успя да се класира за финалите на топка и обръч, а за капитана Невяна Владинова състезанието започва утре, 18 септември, когато ще стартира надпреварата на бухалки и лента. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.