Младият мъж беше разследван от Съединените щати и закратко задържан

Силната обществена подкрепа - това е една от причините за развръзката на съдебния казус с Желяз Андреев. Миналата седмица Интерпол свали червената бюлетина от него. Преди година и половина стана ясно, че Съединените американски щати искат екстрадирането на българина по обвинение, че е търгувал с държава, върху която има ембарго.

Интерпол вече не издирва Желяз Андреев

Желяз Андреев тогава работеше за американска компания от България. Беше задържан у нас. САЩ поискаха екстрадирането му, а България се вдигна в негова защита. Кошмарът за него приключи миналата седмица.

„Това за мен беше година и половина на страшни премеждия и различни емоции. Общо взето беше като едно влакче на ужасите”, каза Желяз Андреев за „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

„Не вярвам, че лошите неща могат да се случват толкова безскрупулно и изведнъж и то на хора, които изобщо не очакват такова нещо да им се случи и да влезе в живота им. Знаех, че трябва да се прояви една голяма доза търпение”, каза още той.

САЩ оттеглят искането за екстрадиция на Желяз Андреев (СНИМКИ)

По думите му хората често го питат как успява да бъде толкова позитивен и положителен към случващото му се. „Предполагам, че това просто е подход в живота”, казва той.

„Това е най-голямото изпитание, през което съм преминавал. Това, което ми помогна да се справя с всичко беше подкрепата на приятелката ми - Милена и подкрепата на обществото”, коментира още Андреев.

Според него самият той се е променил. „Чувствам, че съм станал по-спокоен. Целият казус оставя приятния вкус в мен, виждайки как и приятели, и семейството ми, цялото общество и държавата застават зад една кауза".

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.