Това реши Специализираният съд

Кметът на Несебър Николай Димитров, който се бори за четвърти мандат, ще прекара изборния ден в следствен арест в София. Решението е на спецсъда, който го остави за постоянно зад решетките. Заедно с Димитров там ще бъдат и други трима кандидати за общински съветници.

ЦИК разреши градоначалникът на Несебър да бъде задържан

Според съда срещу четиримата има доказателства за изборна търговия, тъй като от тяхно име се раздавали пари за гласове. Данни, че именно Димитров е ръководил престъпна група магистратите не откриха.

Акция на спецпрокуратурата в Несебър срещу купуването на гласове (ВИДЕО+СНИМКИ)

Петият обвиняем по делото Константин Лефтеров излиза на свобода без мярка за неотклонение. Решението на съда не е окончателно.

"Прокуратурата ще прецени дали ще протестира определението на съда, след като се запознае детайлно с мотивите на съда. Има достатъчно събрани доказателства. Не е само единствен свидетел, има разпитани над 10 свидетеля", каза прокурорът Сийка Милева.

"Този кандидат е независим кандидат и участва само за кмет на Несебър. Подкрепя се от всички политически сили с изключение на партия „Море” на братята Диневи и на ГЕРБ. Няма друг заинтересован да се торпилира процеса на избори в Несебър", каза още адвокатът по делото Татяна Дончева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.