Във вторник бяха изпочупени прозорци на обществени сгради и бяха подпалени контейнери за боклук

Има задържани за погрома в Черноочене. Все още обаче от прокуратурата отказват да съобщят дали има повдигнати обвинения срещу тях.

Във вторник центърът на населеното място осъмна със стотици разхвърляни автомобилни гуми, подпалени контейнери за боклук, нарязани колела на училищни автобуси и изпочупени стъкла на три кметства в общината. Предполага се, че гумите са взети от автосервиз, намиращ се близо до гарата. Задържаните са близки до кандидата за кмет от ГЕРБ, а обвинението към тях първоначално дойде от избрания за кмет от ДПС.   

Погром и палежи в кърджалийско село, разследват връзка с изборите (ВИДЕО)

„Имаше брутална и грозна предизборна агитация  от страна на ГЕРБ. На заключителния ни митинг политическата партия си позволи да мине с кортеж с цел създаване на напрежение. Извършителите на вчерашния погром са техни хора”, заяви в ефира на „Здравей, България”, Айдън Осман, кмет на община Черноочене. Той допълни, че училищните автобуси, чиито гуми са били нарязани, вече са изправни и децата са стигнали до учебните заведения безпроблемно. 

Поддръжници на двама кандидат-кметове се биха в Брегово (ВИДЕО)

„Нямаме никаква вина за станалото. По време на кампанията постоянно бяхме нагрубявани. Получавахме и закани. Те може би сами са си го направили, за да ни обвинят за миналите избори”, каза още Ниязи Раиф - кандидат за кмет на Черноочене от ГЕРБ.

Полицията продължава да разследва случая.

Репортер: Димитър Иванов

Повече по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.