Очаква се те да върнат 10 000 лева на "ужилено" семейство от Стара Загора

Доброволен арест и признаване на вина за двама от измамниците на „ало” мафията.  След разследване на NOVA братята Георги и Васил се предадоха доброволно в районното полицейско управление в Гълъбово. Двамата бяха обявени за международно издирване след разследване на Тина Ивайлова, в което ви показахме как те живеят необезпокоявани в Букурещ и извършат телефонни измами от там.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Как живеят „ало” измамниците в Румъния? (ВИДЕО)

По информация на NOVA се очаква братята да сключат споразумение с прокуратурата, като единият ще поеме вината на другия. Вероятно те ще върнат парите на измаменото семейство от Стара Загора, на което преди година отмъкнаха 10 000 лева. 

От прокуратурата ще настояват за постоянна мярка „задържане под стража”. 

РАЗСЛЕДВАНЕ: Екип на NOVA откри тайник на „ало” измамници в Румъния (ВИДЕО)

Заедно със своя адвокат братята Васил и Георги Василеви влязоха доброволно в полицейското управление в Гълъбово 10 минути преди обяд и запазиха мълчание. Два часа по-късно в Съдебната палата на Гълъбово започна гледането на техните мерки за неотклонение.

Причинената обща вреда за четирите измами е за около 25 000 лева.

„И двамата при разпитите си днес като обвиняеми признаха за вината си. Тук за критичност не може да се говори, но в крайна сметка твърдят, че ще възстановят всички причинени с деянията вреди”, заяви прокурор Желязко Рубаков.

Към делото има още един обвиняем, който е бил мулето - вземал е парите от ужилените от „ало” измамниците.

„Значи и двамата обвиняеми, които днес съдът задържа, са вече осъждани за такива телефонни измами, единият включително има наказание лишаване от свобода, а другият е условно”, обясни още прокурорът. „На този етап няма такива обяснения, че са извършвали други измами в други райони и други места”.

При възстановяване на взетите от „ало” измамниците пари, делото ще приключи със споразумение, но при всички положения ще има ефективни присъди лишаване от свобода, обещават от прокуратурата.

Разследването на Тина Ивайлова гледайте във видеото.

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.