Темата коментира председателят на ВОЛЯ Веселин Марешки

„След изборите имаме общински съветници в над 120 общини. По-важното обаче е, че виждаме един пълен провал на малкия коалиционен партньор, за който основните неща бяха доходи, пенсии, битова престъпност. Промяна в тези неща няма. Именно те бяха в програмата им и те се биеха в гърдите, че без да се защитят тези неща няма да влязат в никакво управление”. Това заяви председателят на ВОЛЯ Веселин Марешки в студиото на „Здравей, България".

Марешки: Гласувах да завъртим колелата на развитието на България в правилната посока

Според него от 2 години и половина не се задава един основен въпрос. „С какво Волен Сидеров и „Атака”, Валери Симеонов и НФСБ и Красимир Каракачанов и ВМРО, както и в миналото Радан с ДСБ и Ивайло Калфин с АБВ са толкова хубави за ГЕРБ и за Борисов, че ги приемат на драго сърце, а нас, които към днешна дата сме единствените, които си спазват програмата – не ни харесват?”, запита Марешки.

„Моят анализ е следният – нашият програма е много кратка – трите „П”-та срещу трите „К”-та: корупция, контрабанда и картели. С контрабандата правителството се справя добре, за корупцията говори, но много хора считат, че не са добри постиженията. За картелите обаче никой не казва и дума. Може би проблемът е, че ние искаме да се преборим с тях”, коментира още той. 

„На тези три неща ние противопоставяме трите "П"-та - професионализъм, почтеност и патриотизъм. Не разбирам защо когато казвам, че с тези неща можем да се преборим с недъзите, не сме удобни?", допълни Марешки.

Марешки: Сериозно обмислям дали да участваме в следващите избори (ВИДЕО)

Относно кандидата за кмет на Момин проход, за която се появиха неприлични кадри в интернет, Марешки коментира: „Тя се справи добре на изборите. Тя е едно много добре изглеждащо момиче. За съжаление, някой се е възползва. Тя си е едно обикновено момиче от Момин проход. По-лошото е, че в вътре в парламента има много хора, които предполагам, че ги държат с много по-гнусни записи”.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.