Така той коментира отстраняването на „Атака” от управляващата коалиция

„Нито участвам в Коалиционния съвет, нито съм търсен за каквито и да е решения. Става въпрос за решения, които касят много хора. Едно от тях бяха субсидиите. В Коалиционния съвет се решаваха теми, една от които беше да се удари малкият бизнес. Това, че министърът на икономиката е от нашата квота, по никакъв начин не ме прави част от управлението. Беше направена една операция за изрязването на „Атака” от властта". Така в студиото на „Плюс-минус” Волен Сидеров коментира отстраняването на партията му от управляващата коалиция. 

Сидеров вече не е депутат, тръгна си обиден (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Това изрязване стана с благосклонното съучастие на ГЕРБ. Говорил съм с премиера по тази тема, но какво сме си казали трябва да попитате него. Това стана, за да се угоди на комплексарските напъни на Валери Симеонов и Каракачанов. Депутатите от „Атака”, със съдействието на ГЕРБ, станаха независими и не са част от групата. Беше извършена неправомерна промяна в ръководството на групата на Патриотите, за която ГЕРБ си затвори очите”, допълни Сидеров.

Волен Сидеров депозира оставката си като депутат

„Борисов трябваше да каже „Каракачанов, не може да постъпваш така с коалиционния си партньор”, но той не го направи. Питайте го защо не направи това, защо остави да се разпадне тази коалиция. Става дума за принципно отношение и баланс. Нарушиха баланса. Който си е позволил да наруши баланса, е страдал. Който е бил некоректен и неточен спрямо мен, ще си понесе последствията. Това ще се случи със Симеонов, Борисов и Каракачанов. В този случай се използва фразата „историята ще покаже”. Ще стане, бъдете сигурни, това е вселенски закон и карма. Който ме е предал, който е постъпил некоректно към мен, след това е изпитал само страдания”, посочи още лидерът на „Атака”.

Кои са новите лица в Столичния общински съвет?

Волен Сидеров коментира и новото си работно място – Столичният общински съвет. „Това поле за действие е по-широко от парламента. В Общинския съвет се решават неща, от които зависи съдбата на 2 000 000 софиянци. Ще покажа как със своите действия един общински съветник може”, заключи той.

Целия разговор гледайте във видеото.