Георги Калайджиев става световноизвестен музикант, но не забравя от къде е тръгнал

Гето и цигулка, на пръв прочит две взаимоизключващи се думи. Историята на нашия герой тази седмица в рубриката "Нищо лично" започва преди повече от 50 години. Маестро Георги Калайджиев излиза от махалата в Сливен и тръгва по големия свят.

Той става световноизвестен музикант, но не забравя от къде е тръгнал и се връща в родната си махала в Сливен. Калайджиев започва да вади от най-голямата мизерия дечица и да ги превръща на свой ред в музиканти, за да ги спаси от нищетата, в която живеят.

Всичко това се случва над гаража на неговата сестра. Вторият етаж на гаража е превърнат в концертна зала, където те репетират. Той се връща в България, защото е не само добър човек, но успехът не го е главозамаял.

"Моята цигулка ми помогна да изляза от това гето. Не се срамувам, защото съм горд, че от махалата успях да обиколя света. Децата се учат на цигулки, китара, флейта и контра бас. Намерих един плик с пари и те бяха дарени на децата в моята махала. От този плик тръгна цялата история", каза маестро Георги Калайджиев.

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Краси Боев