Народните представители отчетоха грешките си през годината, но и отбелязаха свършеното

Равносметка за отминаващата 2019 година направиха и депутатите. След приетите 124 закона, пред камерата на NOVA, народните представители отчетоха грешките си през годината, но и отбелязаха свършеното. 

РАВНОСМЕТКАТА: 2019 - година на протести, избори и успехи

По време на последно парламентарно заседание, депутатите отправиха поглед към изминалата 2019 г. Повечето я определиха като трудна, предизвикателна, но за сметка на това - била успешна. Равносметката за „Обединените патриоти”, които тази година се разделиха с Волен Сидеров: 

„Определено беше трудна година, но ние Обединени патриоти показахме, че отстояваме позицията и програмата си в Народното събрание”, заяви депутатът от ВМРО Красимир Богданов.

След оттеглянето на Цветан Цветанов последва ротация и в ръководството на групата на ГЕРБ.

„Сложна беше ролята ми в условията, в които поех председателството на ПГ на ГЕРБ. Първото предизвикателство беше да се справим с кворума и да поддържаме нормалното функциониране на парламента, тъй като колегите от опозицията не присъстваха в пленарната зала”, заяви Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Каква беше 2019-та година на политическата сцена у нас?

След три месеца бойкот БСП се завърнаха в парламента. Отсъствието има от политическия тепих обаче не им попречи да оценят годината като успешна. При ДПС годината мина без изненади.

И както винаги на местните избори всички бяха победители, губещи нямаше. Личната самооценка на депутатите обаче се размина с оценка на избирателите. Според данните на социолозите парламентът продължава да е институцията с най-ниско доверие. В края на годината едва 23% от българите изразяват доверие към него . А 67% не му вярват.