Във Варна зрелищна гонка завърши с арест на двама души

Повече от 50 пияни шофьори са засечени по пътищата в първата нощ от новата година. Клиент на дискотека в София блъсна шестима души с колата си, в Хасково бременна жена загуби бебето си заради пиян шофьор, а във Варна зрелищна гонка доведе до арест на двама души.

Само за новогодишната нощ са станали над 10 тежки пътно-транспортни произшествия в страната с двама загинали и 14 ранени.

Клиент блъсна с колата си шестима души пред столично заведение

Във Варна двама мъже са откраднали автомобил и тръгнали с него по улиците на града. Засечени са от полицията и започнала гонка. Свидетели на случката разпространиха кадри от нея в социалните мрежи. Те твърдят, че двамата мъже са били пияни. Полицаите са отчели над 2 промила алкохол в кръвта им. Вследствие на гонката е станала катастрофа и откраднатият автомобил останал на три гуми, но крадците продължили да се движат с него. Мъжете са били засечени на автобусна спирка и били принудени да спрат. Последвал зрелищен арест.

Трима души в болница след тежка катастрофа в Хасково (ВИДЕО+СНИМКИ)

Автомобилният експерт Владимир Гатев определи случката като "безумие". „Това по никакъв начин не трябва да се толерира. Страхотен късмет е, че ситуацията се е разминала само с материални щети”, коментира той в предаването „Здравей, България”.

По думите му държавата опитва да осъществява контрол. Гатев обаче е на мнение, че обучението не подготвя един бъдещ шофьор да бъде адекватен на пътя.

Повече по темата гледайте във видеото

Репортер: Искра Урумова