Полицията издирва извършителите

Среднощен обир в София. Трима души са нахлули в бензиностанция и са заплашили персонала. Открадната е дори машината за винетки от търговския обект.

Екшънът се разиграл малко пред 3 часа сутрин. Трима невъоръжени, но маскирани, нахлуват в бензиностанция. Те са заплашили дежурната касиерки и успели да отмъкнат около 1 000 лв., колкото бил оборотът към този момент, малко цигари, както и машината за винетки. По първоначална, но непотвърдена информация, те я объркали с касетата, в която се държали парите.

По информация на NOVA в машината е нямало пари. Няма наранявания, служителите на бензиностанцията са се отървали само със силен стрес. Бензиностанцията продължава да не работи и към този час. От фирмата проверяват и инвентаризират имуществото.

От Агенция "Пътна инфраструктура" уточнавят, че в терминалите за самотаксуване няма пари в брой, защото те работят единствено с карти.

"Непосредствено след получаване на сигнала за кражбата на терминал за самотаксуване в Националното тол управление връзката на машината с Електронната система за събиране на пътни такси е блокирана. Терминалът е деактивиран и всякакви опити за злоупотреби с Електронната система за събиране на пътни такси са елиминирани", се казва в съобщението на Агенцията.