Расте броят на заболелите

Китай спира всички групови туристически пътувания в страната и в чужбина от 27 януари. Решението е взето във връзка с епидемията от пневмония, предизвиквана от новия коронавирус, съобщи Централната китайска телевизия, цитирана от БТА.

ШОКИРАЩИ КАДРИ 18+: Коронавирусът поваля хора по улиците в Китай (ВИДЕО+СНИМКИ)

В съобщение на Асоциацията на туристическата индустрия се отбелязва, че пътуванията на туристически групи в страната са спрени още в петък.

От вчера в Китай започна празнуването на Новата година. Обикновено през тази седмица от почивни дни милиони китайци пътуват и в страната, и в чужбина.

Междувременно стана ясно, че расте и броят на заболелите от коронавируса. Те вече са 1372-ма. Заразата отне живота на 41 души.

Седем страни по света потвърдиха случаи на коронавирус

Общо 40 милиона души в няколко града са в изолация. Спрени са самолети и влакове, по пътищата има контролни пунктове. В града, от който започна заразата - Ухан, беше спрян дори автомобилният транспорт.

В Ухан започна строежът на две болници за заболелите. Стотици тежки машини работят по обектите, като първо беше разпоредено изграждането на болница за шест дни, а след това дойде заповед за две лечебни заведения. Бяха изпратени и десетки военни лекари, след като се потвърди смъртта на първия медик, прихванал заразата от пациент.

Три са потвърдените случаи на коронавирус във Франция

Президентът на Китай обяви, че вирусът ускорява разпространението си. Си Дзинпин свика заседание на Политбюро заради кризата.

Хонконг пък обяви извънредно положение заради опасността от разпространение на заразата. 

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК