Китай строи специална болница за лечение на мистериозната болест

Шокиращи кадри, на които се вижда как хора припадат вследствие на мистериозния коронавирус, набират популярност в социалните мрежи. Същевременно Китай започва изграждането на нова болница в Ухан за заразени.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Твърди се, че е страшната зараза е тръгнала именно от Ухан.

Появиха се подобни кадри, заснети в коридор на жилищна сграда в Ухан.

Коронавирусът взема нови жертви

Видео от летището в града показва как работници от службата по медицинска сигурност, мобилизирани да помагат за лавинообразно разпространяващата се епидемия, оказват първа помощ на човек в безсъзнание.

Коронавирусът стъпи и в Европа, изследват четирима болни

В болниците, които предоставят помощ на жители със симптомите на вируса, настъпи истински хаос.

Коронавирусите са от семейството вируси, които се наричат така заради начина, по който изглеждат под микроскоп - те са сферични и повърхността им е покрита от шипчета, приличащи на корона.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК

Какво знаем за коронавируса?

Инфекциите от коронавируси се проявяват с широк кръг от симптоми, сред които треска, кашлица, затруднения в дишането. При тежките случаи може да се стигне до пневмония, бъбречна недостатъчност и смърт.

Втори град в Китай въведе извънредно положение заради коронавируса

Предварителните изследвания сочат, че коронавирусът от Ухан може да е преминал при хората от змии. Медицински експерти на китайското правителство обаче допускат, че източник може да са плъхове и язовци.

СЗО: Засега няма за бъде въвеждано международно извънредно положение (ВИДЕО)

Както и другите коронавируси, и този от Ухан се предава между хората по въздушно-капков път, както и чрез заразени повърхности.

Лабораториите ни могат да докажат 4 типа коронавирус

Друго видео показва как хора преминават през летище близо до Ухан, транспортирани в специална камера. Така рискът от зараза е сведен до минимум.

Русия разработва ваксина срещу китайския коронавирус

Офис служители в града пък се опитват да запазят стерилна средата чрез найлони, макар това да не изглежда много надеждно.

Властите в Бразилия подозират случай на коронавирус

От ранни зори в петък десетки багери работят на строителната площадка, а новата болница трябва да е завършена и оборудвана до 2 февруари. Площта на лечебното заведение ще бъде 25 хиляди квадратни метра, като в нея ще могат да се лекуват едновременно хиляда пациенти.

Болницата трябва да бъде изградена по модела на „Xiaotanshan” в Пекин, която беше построена за седем дни по време на епидемията от вируса SARS през април 2003 г. По това време капацитетът й достигна хиляда легла, а пациенти от цялата страна бяха лекувани там в продължение на два месеца.

Китайските власти започнаха и дезинфекция на определени жилищни комплекси.