Броят на жертвите достигна 170, а заразените са почти 8 000

Спешна извънредна среща на Световната здравна организация заради коронавируса. Експертите ще решат дали да се обяви, че вирусът е глобална опасност, след като броят на жертвите достигна 170, а заразените са почти 8 000.

Заразата вече е регистрирана в 16 държави. А в града-източник на инфекцията Ухан - продължава усиления строеж на две болници, които ще лекуват заразените с коронавируса. Повече от 4 000 работници и 100 тежки машини работят денонощно за изграждането на здравните заведения. Едното от тях с големина почти 40 000 квадратни метра ще заработи на 3-ти февруари. До момента теренът е заравнен и първите два етажа са готови. Работниците вече правят вътрешното оборудване.

В България пристигнаха реактиви за доказване на болни с коронавирус 2019-nCoV

След като учените потвърдиха, че коронавирусът може да се предава от човек на човек, властите призоваха хората да не напускат домовете си. Така доброволци започнаха да помагат на хората и през деня, и през нощта. Сред тях - много възрастни и болни.

В град Ухан вече са поставени 7600 специални контейнера за използваните маски, а 1000 камиона ще ги извозват за изгаряне. Русия затвори 4300-километровата граница с Китай в Далечния изток, а на 6 000 пътници на луксозен круизен кораб край Рим беше забранено да го напуснат, след като жена от Макао е със симптоми на коронавируса.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК