Главният прокурор обяви, че започват операции в страната срещу битовата престъпност

Полицията задържа един и издирва четирима души за серия обири на бензиностанции. Търсят се Христо Станиев по прякор Малкия Бобе, Иван Борисов-Къртача, Бисер Шопов по прякор Кашона и Тони Георгиев-Компира. А главният прокурор обяви, че започват операции в страната срещу битовата престъпност.

В петък вечерта групата е изоставила кола в „Христо Ботев”. Полицаите проверяваха личните документите на много от хората в квартала.

Акция срещу въоръжена група, свързана с грабежи по бензиностанции в София

„Въпросната група е извършвала престъпления не само на територията на СДВР.  Нашата информация е, че са извършвали престъпления и в чужбина, за което са получавали наказания”, каза Ивайло Иванов, главен секретар на МВР.

Разследващите смятат, че същата група стои зад два обира в бензиностанции от преди две седмици в столицата. В петък пък крадците взели много цигари от магазин. А акции като днешната щели да станат норма занапред. Целта е да се намали битовата престъпност.

Гешев: Обявяваме война на битовата престъпност (СНИМКИ)

„Това е кампания, която ще продължи, докато този сегмент от престъпността не бъде въведен в едни „нормални” граници”, поясни Гешев.

Разследващите ще търсят хора с най-малко две висящи производства.

Всеки, който има информация за издирваните, може да съобщи на тел. 112, както и в най-близкото районно управление. 

Вижте снимки на мъжете: 

СДВР: Познавате ли ги? (СНИМКИ)