Двамата са състезатели по спортни танци

Двукратните ни шампиони по спортни танци продължават да завоюват купи и медали. Мирослав Бонев и Емилия Джелебова достойно защитават името на България, въпреки трудностите. А те не са малко...

Спортните танци са страст, красиво изкуство и в същото време - един от най-натоварващите спортове. Мирослав и Емилия танцуват заедно от седем години. В момента те са най-успешната състезателна двойка по спортни танци у нас. „При нас тренировъчният процес изисква много постоянство. Буквално от сутрин до вечер сме в залата”, споделя Мирослав.

ШАМПИОН! Едмонд Назарян грабна златото на Европейското по борба за мъже (ВИДЕО)

А с постоянството, идват и успехите. Танцовите двойки у нас обаче драстично намаляват. За изминалата година има едва 440 регистрирани в цялата страна. За сравнение преди са били 1500. Много от тях танцуват за чужди държави или се подготвят там. „Има периоди, в които сме тренирали по месеци – месец в България, месец в чужбина. Имаме няколко резултата, които са важни за нас. Достигали сме до полуфинали на Световно и Европейско първенство. Имаме и редица победи в международни състезания. Завоювахме и шесто място в световната ранглиста за младежи и това е доста голям успех за нас, за България и за клуба ни”, разказва още Бонев.

СЛЕД СТРАХОТЕН ОБРАТ: Биляна Дудова на нов финал на европейско първенство (СНИМКИ)

Веднъж завладее ли те магията на танца, оставаш омагьосан за цял живот.  Танцът е възможността да създадеш своя собствена реалност. Отвъд тази красота обаче, се крият тежкият труд, болките, травмите и лишенията. „Нямаме достатъчно свободно време за излизане, за приятели, за семейството. Непрекъснато сме заети и имаме график, който трябва да следваме. Нямахме детство, а само залата. Но това ни даде страшно много - дисциплина, любов, научи ни на неща за живота”, добавя Мирослав.

„Когато пътуваш, намираш нови приятели, виждаш света. Това само спортът може да ти го даде”, допълва Емилия.

Шампионско посрещане за Едмонд Назарян и Даниел Александров (ВИДЕО+СНИМКИ)